Empanadas de queso - Ostpiroger
Idag ska göra piroger... njaammmiii!
Deg:
1 l vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 äggulor
3,5 dl mjölk
6 msk matolja
2 ägg till pensling
Fyllning:
5 dl riven ost
2 dl färsk ost
1 l vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 äggulor
3,5 dl mjölk
6 msk matolja
2 ägg till pensling
Fyllning:
5 dl riven ost
2 dl färsk ost
Degen:
Blanda samman alla torra ingredienser.
Vispa ihop äggulor, mjölk och matolja. Häll detta över mjölblandningen.
Arbeta samman till en smidig deg.
Riv osten.
Ta upp degen på ett bord och dela den i 20 stora eller 40 små delar.
Kavla ut varje del till en cirkel - 10 cm i diameter för stora piroger.
Lägg en klick ost på varje cirkel. Pensla cirkelns kanter med mjölk och vik över ena kanten mot den andra till en halvcirkel. Tryck till kanten med gaffel.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla pirogerna med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter för stora piroger. För små piroger blir gräddningstiden något kortare
Blanda samman alla torra ingredienser.
Vispa ihop äggulor, mjölk och matolja. Häll detta över mjölblandningen.
Arbeta samman till en smidig deg.
Riv osten.
Ta upp degen på ett bord och dela den i 20 stora eller 40 små delar.
Kavla ut varje del till en cirkel - 10 cm i diameter för stora piroger.
Lägg en klick ost på varje cirkel. Pensla cirkelns kanter med mjölk och vik över ena kanten mot den andra till en halvcirkel. Tryck till kanten med gaffel.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla pirogerna med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter för stora piroger. För små piroger blir gräddningstiden något kortare
Kommentarer
Postat av: MAria
Blev det gott kusiiiin!? :D
<3
Postat av: tuvi tuvi den busiga
FETT bra recept den här ska jag använda foshoo :D!
men vad menar du med en liter mjöl? menar du ett kilo?
Postat av: Anonym
Testade, tråkigt recept. Degen var smaklös och dem jag gjorde med enbart ostfyllning blev tråkiga. (gjorde 3 olika fyllningar).
Postat av: Anonym
Smaken är som baken! Men ha i lite färsk ost oxå!
De vart super gott! :D
Degen går juh att göra nått åt med lite EGEN fantasi,
krydda efter begär och Woooala så har du en deg som just du tycker om..! =)
Postat av: Anonym
Svårt att hälla färs i när man inte gillar kött ^^
Nej men sant, fast första gången man gör recept så är man lite feg, och recept från grunden ska ju vara bra tycker man :)
Trackback